HTML

Kávéházi Alkotó

„- Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. - Melyik az a rész? - Az, amikor te meg én mi leszünk.” (Micimackó)

Linkblog

Friss topikok

  • paradicsommúzsa: :) Javítottam pár elgépelést.. Karna (2011.05.19. 02:56) Palatschinken
  • Beusca: várjuk a további fejleményeket! (2011.04.05. 07:20) Szünet után
  • Beusca: ich wünshce dir angenehmen aufenthalt! vagy valami ilyesmi:-) (2011.04.05. 07:18) Na szóval Berlin
  • paradicsommúzsa: @berlin_mount: Danke! (2011.04.04. 18:49) "Ich liebe Wurst"
  • paradicsommúzsa: @vájcsájki: Igyekszünk! :)) És várunk jó kis feladatötleteket! (2010.11.29. 10:00) 1. feladatunk konklúzói

Szívesen hallgatjuk:

Nyomozók a Városligetben

2011.04.04. 09:15 paradicsommúzsa

Még a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, amikor tétován keringtem, és bíztam benne, hogy valami isteni sugallat megmondja, mivel ajándékozzam meg a szeretteimet, láttam meg akciósan a Nyomozó Budapesten c. társasjátékot. Poirot nagy rajongójaként rögtön rácuppant a szemem a nyomozó szóra, így végül aznap önző módon magamat ajándékoztam meg. :)

Tegnap délután (április 3.) pedig a kellemes vasárnapi napsütésben mindnyájan kiballagtunk a Városligetbe (Tündérke, Madamküri, Karna, Carolee), és jól kipróbáltuk. Kerestünk egy napsütötte zöld foltot, ami lehetőleg mentes a kellemetlenebb szerves maradványoktól, kiterítettük a pokrócunkat, kinyitottuk az üveg bort (később söröket), kipakoltuk a sütikét, és kezdődhetett a játék. Később még élőzene is fokozta a hangulatot, ugyanis a mellettünk lévő Városliget Sörsátor nyitottnak nyilvánította magát, és örök klasszikus tüctücökkel szórakoztatott minket.

A társasról annyit, hogy bár nem pörgött ezerrel, a szabályokat elég egyszerű megérteni, és maga játék élvezetes. A szabályleírás humoros, viszont nem tisztáz minden kérdést, így azt közben nekünk kellett több-kevesebb harc árán megbeszélni. A táblán a helyszínek között lépegetve néha összenéztünk, és úgy gondoltuk, hogy itt soha nem lesz megoldás. Ráadásul mi, az Agatha Christine-n edzett elmék, mindenféle bonyolult teóriákat gyártottunk, míg a végén kiderült, hogy a megoldás végtelenül egyszerű. Viszont egyértelműen nem lehetett rájönni a megoldásra. A kapott információk alapján sokféle magyarázat lehetséges, nem csak a szerzők által kitalált. Talán, ha már játszunk párat, akkor kicsit kiismerjük a gondolkodásukat. Miután elolvastuk a megoldást (pisiproblémák miatt 3 óra után feladtuk), a "Mi vaaaan?"-tekintetek elég csalódottak voltak. Ettől függetlenül a játék közbeni kooperálást szerintem mindenki élvezte. Legközelebb pedig a szabályok megértésével sem kell bajlódni, hanem rögtön a bűnözők nyomába vethetjük magunkat...

(Carolee)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paradicsommuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr982797985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása