HTML

Kávéházi Alkotó

„- Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. - Melyik az a rész? - Az, amikor te meg én mi leszünk.” (Micimackó)

Linkblog

Friss topikok

  • paradicsommúzsa: :) Javítottam pár elgépelést.. Karna (2011.05.19. 02:56) Palatschinken
  • Beusca: várjuk a további fejleményeket! (2011.04.05. 07:20) Szünet után
  • Beusca: ich wünshce dir angenehmen aufenthalt! vagy valami ilyesmi:-) (2011.04.05. 07:18) Na szóval Berlin
  • paradicsommúzsa: @berlin_mount: Danke! (2011.04.04. 18:49) "Ich liebe Wurst"
  • paradicsommúzsa: @vájcsájki: Igyekszünk! :)) És várunk jó kis feladatötleteket! (2010.11.29. 10:00) 1. feladatunk konklúzói

Szívesen hallgatjuk:

"Ich liebe Wurst"

2011.04.01. 21:25 paradicsommúzsa

Berlin Calling!

Március 20-án vasárnap nagyon sajnáltuk magunkat (Carolee, Karna). Karna (én) megcsillantotta nem létező főzőtudományát, és életében először feldobott 4 db kacsacombot a sütőbe, ami valójában finom lett. Carolee-val bepusziltuk, és elfogyasztottunk hozzá egy üveg jóféle bort, mialatt álmodoztunk egy rég nem volt vakációról. Kiböktem, hogy a minap feliratkoztam az ízidzset hírlevelére, mert szeretnék sok év után egyszer kifogni egy jó járatot, és egy hétvégére elfelejteni a napi gondokat. Az ábrándozásból tettek lettek, a fapados honlapján böngészve (jéé, Berlinbe milyen sűrűn megy) azon kaptuk magunkat, hogy már a bankkártyánk számát pötyögjük be a júliusi hosszúhétvégéhez... Jupí!

Úgyhogy 2011. július 8-12. között repülünk Berlinbe! Mikor lesz már július 8.??????? Azóta is ezerrel tervezgetünk. Szállást már foglaltunk, az ismerősöket ki-nem-hagyható kocsmákról faggatjuk, és sokkal-sokkal boldogabbak vagyunk, mint március 20-a előtt. :)

(Nem, nem szívtunk be, majd kint...)

Nem hiába nem utaztunk az elmúlt években. Igazából nem engedhetjük meg magunknak. Még nem tudjuk pontosan, hogy fogjuk megfinanszírozni a berlini utunkat, de előre spórolunk. A szállást (szerintünk) a legjobb feltételekkel foglaltuk. Jó a közlekedés, kétágyas szobában alszunk a tömegszállás helyett, ennél sokkal olcsóbbat nem is találtunk. A tömegközlekedést már kikalkuláltuk, felkerekítettük az összeget: annyi jut kajára, a többit pedig elisszuk. :)

A következő hetekben megpróbálunk megtudni egy-két dolgot Berlinről. Később beszámolunk a közelebbi terveinkről, azaz milyen érdekességeket szeretnénk mindenképpen megnézni. Például helyi romkocsmák, belvárosi folyókban való fürdőzés, parkok, egyéb hírességek, Checkpoint Charlie.

A címről: víz helyett sört fogunk inni, a sör mellé pedig szoktak adni kolbászt (wurst), ami ebéd gyanánt is megteszi majd. Kedvenc kávézónkban hangzott el a topik címe először széles jókedvvel körítve, ami azóta is szállóige.

Karna, Carolee

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paradicsommuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr302792202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berlin_mount 2011.04.02. 19:46:22

A belvárosi folyókban való fürdőzést nem ajánlanám. Hirtelen drága mulatság lehet! Inkább egy Badeschiff-et kalkuláljatok bele. Akkor majdnem olyan, mintha a Spree-ben fürödnél és a városban. Vagy totál ingyen a Müggelsee Strand. Igaz a város szélefelé van, de olyan, mint a Balaton! :)

Tömegközlekedésre ajánlom a hetijegyet 5 napnál már megéri. AB tarifazónára és ha nem szándékoztok Potsdamba menni, akkor csak 2-2 kiegészítő jegyet a C zónára, hogy Schönefeldről/re ne büntessen meg az ellenőr.

paradicsommúzsa · http://paradicsommuzsa.blog.hu 2011.04.04. 12:13:41

@berlin_mount: Köszi a gyakorlati információkat:) Egy jóhaverom jár ki már vagy 30 éve minden nyáron, ő emlegette a folyókat, hogy villamossal zötykölődtek le a partra, de gondolom, az még régen volt...

Tudnál mondani esetleg kihagyhatatlan kocsmát, művésztanyát?? És persze a "túrista-áras" helyeket is szeretnénk elkerülninapi 3000 forintban gondolkodunk, ami úgyis nőlni fog... sétálni is sokat fogunk, az ingyen van. ;)

berlin_mount 2011.04.04. 16:40:07

A villamossal zötykölődés a folyóhoz, az nagy valószínűséggel a Müggelsee lesz. Ami csak nevében tó, leginkább az isten tudja melyik folyó kiszélesedett ága.

Kocsmázni nem nagyon járok, így abban nem tudok segíteni.
Felfedezősdiben: Alexanderplatztól északra tartva Prenzlauer Berg városrész, mondjuk az Eberswalder Str. U-bahn megállóig, ahonnan gyors villamosút a Berlini fal emlékhely (S Nordbahnhof közelében). Majd onnan vissza az ellenkező irányba Friedrichshainba a Bersarin Platz-ig. Onnan gyaloglás a Rigaer Str-én, majd 90 foko s kanyar délnek a Boxhagener Platz környéke és a Revealer Str. Átgyaloglás az Oberbaumbrücke-n nyugatra (Kreuzberg), ahonnan a magasvasutat követve gyaloglás ide-oda amíg tetszik. (3 napos programban a Technikmuseum kihagyandós, mert maga a múzeum 3 napig tart, a technika iránt abszolút érzéketlen embereknek is)

berlin_mount 2011.04.04. 16:44:13

berlini kötelezők: a 100-as és 200-as busz végigutazása, ahol tetszik alapon leszállva. Ku'damm, KaDeWe. a Nollendorfplatz meleg negyede. Onnan egy buszmegállónyira újra Törökország és távolkelet. Mvalamilyen9-es busszal Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse. Hauptbahnhof.
süti beállítások módosítása